Eerste Tiny Forest in Oss: KleinbOss

 We noemen het “een kleinbOss”

Op 11 maart 2019 was het zover; leerlingen van Montessorischool Elzeneind  plantten het eerste Tiny Forest in Oss aan bij NME de Elzenhoek in het Elzeneindpark in wijk de Ruwaard. Zij deden dit samen met vrijwilligers van IVN Oss, Wijkraad Ruwaard, mederwerkers van NME de Elzenhoek de Stadse Boeren Oss en enthousiaste andere Osse vrijwilligers. Er werden deze dag na de nodige voorbereidingen in de voorafgaande weken, ruim 920 struiken en bomen geplant. Met mede dank aan Marcel van Art2Grow. Hij is de kennisbank van en hofleverancier/hovenier voor de Stadse Boeren Oss.

De keuze voor de Elzenhoek was ergens de enige logische vanwege het educatieve karakter van de NME. En dat willen we ook met het eerste Tiny forest; educatief!! Zo is er bijvoorbeeld een openlucht leslokaal en doorging naar de kinderboerderij. Het is niet de bedoeling dat het bij een kleinbOss blijft in de gemeente Oss. Er volgen er meerdere.

 

Andere Groene projecten

Chris Perreijn
SBO Ridderstraat
SBO NME Elzenhoek

Meer weten?

Wilt u meer informatie, contact opnemen met initiatiefnemers of heeft u zelf groene ideeën? Laat het ons dan weten. Wij laten zo snel mogelijk van ons horen.

© Copyright - Stadse Boeren Oss - Sterk in stadslandbouw - webdesign by Albus Webdesign