Buurttuin Ridderstraat

Deze voor publiek toegankelijke tuin en rustplek is gestart in 2014. In 2015 hebben zij zich aangesloten bij de Stadse Boeren Oss. Het initiatief wordt door ruim 10 mensen in stand gehouden. De tuin is aangeplant met o.a. bessen- en rozenstruiken. Er staat een prachtige moerbei met heerlijke vruchten. Rekken en hagen zijn geplaatst. En diverse fruitbomen.

Buurttuin de Ridderstraat bevindt zich aan de Wethouder van Eschstraat hoek Ridderstraat in wijk de Kortfoort. Langs een drukke weg, en is goed zichtbaar. Ook veel scholieren van het naastgelegen Maasland college hebben de plek inmiddels ontdekt.

Bij de zomerborrels en burendag is de opkomst hier steevast ongeveer 40 personen.  In 2017 zijn er twee fruitbomen bijgekomen dankzij subsidie van de wijkraad. De Ridderstraat heeft inmiddels 28 vleermuiskasten mede door de inzet van de Stadse Boeren.

Andere Groene projecten

Chris Perreijn
SBO Ridderstraat
SBO NME Elzenhoek

Meer weten?

Wilt u meer informatie, contact opnemen met initiatiefnemers of heeft u zelf groene ideeën? Laat het ons dan weten. Wij laten zo snel mogelijk van ons horen.

© Copyright - Stadse Boeren Oss - Sterk in stadslandbouw - webdesign by Albus Webdesign