Tiny Forest: ’t Bosje Lithoijen

Tweede Tiny Forest gemeente Oss: ‘t Bosje is aangeplant bij basisschool Sint Jozef in Lithoijen!

Op 14 november 2019 was het zover. Leerkrachten en leerlingen van basisschool Sint Jozef in Lithoijen plantten samen hun eigen Tiny Forest aan op hun schoolplein. Vol trots onthulden ze de naam: ” ‘t Bosje “. Een buitenlokaal voor de school en inmiddels de tweede Tiny Forest in de gemeente Oss.

De school deed dit samen met ouders, inwoners en de kernraad Lithoijen. Ze riepen de hulp in van de Stadse Boeren OssIVN natuureducatie en de Gemeente Oss.

Realisatie was wederom in handen van Marcel Stokebrook van Art2Grow. Trotse hofleverancier inmiddels van de Stadse Boeren, IVN en de gemeente Oss.

Een deel van het schoolplein wordt nu een heus minibos van ca. 220 m2 met een buitenlokaal. “We zijn van plan hier veel gebruik van te gaan maken, de biologie-, reken- of taalles kan vanaf nu ook buiten!”, aldus schooldirecteur Jenny van Hintum. De leerlingen hebben meer dan 700 bomen van 39 verschillende inheemse soorten geplant. De kinderen hebben ook een eigen boom geadopteerd.

   

Andere Groene projecten

Chris Perreijn
SBO Ridderstraat
SBO NME Elzenhoek

Meer weten?

Wilt u meer informatie, contact opnemen met initiatiefnemers of heeft u zelf groene ideeën? Laat het ons dan weten. Wij laten zo snel mogelijk van ons horen.

© Copyright - Stadse Boeren Oss - Sterk in stadslandbouw - webdesign by Albus Webdesign