Buurttuin Onder de Hemelboom

Fietst u wel eens het spoor over via de fietsstraat richting Heesch, de Wethouder van Eschstraat over? Dan heeft u deze tuin vast al eens gezien: “Buurttuin Onder de Hemelboom”. Een buurttuininitiatief in de wijk de Kortfoort in Oss. De tuin ligt tussen de Floraliastraat en de Wethouder van Eschstraat aan de Chrysantstraat. Duidelijk zichtbaar vanaf de fietsstraat.

Het initiatief starte begin 2019. Door omwonenden te enthousiasmeren op een bijeenkomst d.m.v. sfeerimpressies werd een stevige basis gelegd in het buurthuis. De Stadse Boeren Oss zorgden voor de connectie met de Gemeente Oss. Die een grote rol speelde in de realisatie.

Wijkraad Oss zuid werd ingeschakeld voor hulp, wat werd beloond met een financiële injectie. Lokale ondernemers werden ingeschakeld. Zo sponsorde de fa. Nijk Speet uit de Floraliastraat een prachtige pomp. Leverde de la Cousine design het prachtige cortenstaal. En werd IVN Oss en Landschapsbeheer er bij betrokken voor het prachtige insectenhotel.

Na alle eindjes aan elkaar te hebben geknoopt werd eind 2019 begonnen met de aanleg door buurtbewoners met hulp van de Hof-hovenier van de Stadse Boeren Oss: Marcel Stokebrook van Art2grow. Een groots geplande opening met pers, publiek en wethouder tijdens NL doet 2020 in maart liep anders door de Corona crisis. Maar dat doet niets af aan de pracht van dit wonderschone project en aan wat “de kracht van groene lijm” nu eigenlijk betekend!!

Andere Groene projecten

Chris Perreijn
SBO Ridderstraat
SBO NME Elzenhoek

Meer weten?

Wilt u meer informatie, contact opnemen met initiatiefnemers of heeft u zelf groene ideeën? Laat het ons dan weten. Wij laten zo snel mogelijk van ons horen.

© Copyright - Stadse Boeren Oss - Sterk in stadslandbouw - webdesign by Albus Webdesign