Start je eigen Quarantuintje deel 4

Het is al weer mei! Op 1 mei was het ”Internationale Zonnebloemdag”. Overal ter wereld planten mensen die dag zonnebloemzaadjes op ongebruikte stukjes grond in de stad. Dus dat is de uitdaging van deze week. En echt dat is heel gemakkelijk!

Een zakje zaad haal je bij boerenbond, ecoplaza, tuincentrum, maar misschien heb je ook wel vogelvoer voor de winter of voer van je huisdieren; cavia of konijn, waar ook zonnebloem pitjes in zitten.

Er is weinig voor nodig om een zonnebloem succesvol te planten en te laten groeien. Een stukje zonnige aarde is al genoeg. Een kuiltje voor het zaadje kun je maken met een schepje of desnoods met een schroevendraaier, vork of potlood. Met wat water en minimale verzorging doet de natuur verder de rest”. Doen het in je tuin of balkon, of ergens bij je in de buurt.

Al sinds de Romeinse tijd vieren mensen op 1 mei het lentefeest. Planten en bloemen bloeien dan weer en de lente is écht begonnen. In Engeland vond Guerilla gardener Richard Reynolds van de website Guerillagardening.org enkele jaren geleden dat de wereld wel wat meer kleur, liefde en dus zonnebloemen kon gebruiken. Daarom riep hij 1 mei 2008 uit tot de eerste ‘internationale zonnebloemdag’. Oss kan ook nog veel meer groen en kleur gebruiken vinden wij. Zonnebloemen zijn niet alleen kleurig, maar ook erg geliefd door bijen en hommels. Die hebben het erg moeilijk momenteel en daarom kan ook Oss wel wat zonnebloemen gebruiken.

Nu we het toch over bijen hebben, heb je ook al een bijenhotelletje? Die promoten we ook graag. Je hebt vast nog wel tijd om even iets te knutselen. Je kunt er een kopen maar zelfmaken is zoveel leuker. IVN heeft handige tips daarvoor: www.ivn.nl


Graag zien we foto’s van jouw Quarantuintje. Stuur ze ons!!!

info@stadseboerenoss.nl of via Facebook

Heb je vragen? Aarzel niet, we zijn natuurlijk altijd bereid advies te geven en uw vragen te beantwoorden. Volgende keer deel vijf in de serie “start je Quarantuintje“.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.