Start je eigen Quarantuintje deel 3

Heb je al allerlei potjes, bakjes soepmokken en meer met plantjes om je heen? Ook al genoten van de eerste sprietjes die uit de grond komen, twee blaadjes die het “zaadvelletje” van zich af schudden? Mooi. Misschien ben je klaar voor nog spannendere uitdagingen?

Kweek je eigen avocadoboompje!

Hoedan? Haal de pit uit een avocado. Spoel de pit goed af. Zorg dat er geen vruchtvlees meer op de pit zit, anders gaat het rotten. Steek de vier tandenstokers of satéprikkers door het dikste gedeelte (meestal het midden) en balanceer de pit met tandenstokers op de rand van een glas. Het puntige gedeelte staat naar boven gericht. Vul het glas (of jampotje) met water todat zo’n 2 cm van de onderkant van de pit onder water is.Zet het glas op een zonnige, warme plek, en wachten maar! Check deze blog voor en voorbeeld.

Kweek je eigen gember

Gember aan de groei krijgen is ook kansrijk. Laat een stukje  liggen tot het uitloopt. Doe dat in een potje aarde. Zon en water doen de rest en zie een plantje met knoppen omhoog komen. Kijk op deze webpagina van Wikihow, voor uitgebreide uitleg van de gehele werkwijze.

Of doe stout en zaai een voedselbank voor bijen

Maar het was ook  Nationale zaaidag op 22 april. Rondom Nationale Zaaidag op 22 april organiseren verschillende organisaties een zaaicampagne. Miljoenen biologische zaden zijn er uitgedeeld voor voedselbanken voor bijen. Uiteraard hoeft dat niet bij die ene dag te blijven. Zaai je mee? Dat kan op allerlei plekken, in je tuin, of gewoon buiten in het plantsoen waar je op uitkijkt. Trek je stoute schoenen aan, haal ergens een paar tegels uit en zaai in met een bloemen mengsel!

Kijk voor inspiratie :

op de website van “The Polinators” of naar het filmpje van de Pvdd


Graag zien we foto’s van jouw Quarantuintje. Stuur ze ons!!!

info@stadseboerenoss.nl of via Facebook

Heb je vragen? Aarzel niet, we zijn natuurlijk altijd bereid advies te geven en uw vragen te beantwoorden. Volgende keer deel vier in de serie “start je Quarantuintje“.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *