Start je eigen Quarantuintje deel 1

Kom je ook nauwelijks nog de deur uit in deze tijd? Zoek je spannende doe-dingen voor je kinderen? Start dan nu met het  kweken van groente in je eigen Quarantuintje.

Je hebt niet zoveel nodig. Niet eens een tuin. Het kan ook binnen of op je balkon. Onze tip: begin simpel, met wat je al in huis hebt. Gebruik een plastic bakje van fruit of een oude plastic fles en snijd die open en een beetje potgrond en zoek iets om te zaaien.  In deze coronatijd wil je genieten en ontstressen. Kijken naar een ontkiemend plantje is heel zen. Kweek eerst iets heel simpels. Kies daarom b.v. voor:

  1. de zaadjes uit een een (punt) paprika,
  2. van een snacktomaat
  3. of die uit een trostomaat.

Doe de zaden, met een beetje vruchtvlees, in een bakje of flesje met grond en geef water. Hou de grond donker van het vocht. Zet het op een lichte plek in de vensterbank.  Een ander bakje plastic of  folie over de pot versneld de boel. Een soort van klein kasje zeg maar. Heb een paar dagen geduld en geniet van ieder blaadje.

Graag zien we foto’s van jouw Quarantuintje. Stuur ze ons!!!

info@stadseboerenoss.nl of via Facebook

Heb je vragen? Aarzel niet, we zijn natuurlijk altijd bereid advies te geven en uw vragen te beantwoorden. Volgende week deel twee in de serie “start je Quarantuintje“.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.