CompostMeester

Composteren is een natuurlijke manier om GFT-tuinafval om te zetten in grondstoffen. Bacteriën, schimmels en bodemdiertjes breken het afval af. Als het goed gaat blijft er een soort humus over die we goed kunnen gebruiken als bodemverbeteraar in de tuin. Onze stadse boer Ton is inmiddels ook compostmeester. Hij heeft daarvoor de cursus gevolgd bij Compostclub NL.

Composteren is een belangrijk onderdeel van kringloopdenken en -doen. Kook je maaltijden, heb je een (balkon)plant of tuin ?… dan heb je organisch afval. Je kunt dit op verschillende manieren omzetten in “zwart goud” voor je planten, tuin of plantsoen. Doe het in je tuin, buurt- of schooltuin of met je (bewoners)vereniging. Compostclub NL is een initiatief van compostmeester Caroline de Vlaam. Ze wil graag haar enthousiasme overbrengen voor dit mooie natuurlijke proces door kennis bij te dragen en goede praktijk(voorbeelden) te ontwikkelen.

Ze is daarom ook actief in kennis- en praktijknetwerken op het gebied van kringloopdenken en stadslandbouw en staat mede aan de wieg van het Compostgilde. Lezing, cursus en/of coaching zijn mogelijk op aanvraag in heel Nederland. Tip: organiseer een training voor een compostteam in je buurt- of volkstuin, voor kwaliteit en continuïteit. Neem contact op met Compostclub NL via Facebook of stuur een mail aan caroline@compostclub.nl

Foto’s en bijlagen copyright & credits: Compostclub NL

Handout 1 Compostclub NL PDF opent in een nieuwe tab

Handout 2 Compostclub NL PDF opent in een nieuwe tab

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *