SBO op Global Goals festival Oss

https://www.facebook.com/deluchtfietser/videos/356323134772042/

De Osse StadseBoeren werden op het Global Goals Oss Festival geïnterviewd door de “luchtfietser“. De ludiek bedachte actie van de “bOsswachters” die op hun eerste Kleine bOss (Tiny Forrest) in Oss wachten sloeg aan.

BOsswachter Frank wist zelfs de Osse burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans en wethouder Johan van der Schoot te verleiden tot het geestverruimende “kruinkijken”. Waarna hun eerste reactie was: ” heb je een plan en heb je een lokatie” dan zijn we in. Het kruinkijken wierp direct zijn vruchten af.

Wat is een klein bos of Tiny Forest©? Een klein bos, Tiny Forest of kleine wildernis is een dichtbegroeid minibos, in de buurt. Het bos brengt de natuur in de stad.

Hoe groot is het? Een klein bos heeft de grootte van een tennisbaan.

Waarom een klein bos? De bossen die volgens deze methode worden aangelegd zijn na 10 jaar veel dichter begroeid en er wonen veel meer dieren en insecten dan in een normaal bosplantsoen. IVN-Oss, Stadse Boeren Oss en de Gemeente Oss doen mee met een landelijk project om 100 minibossen in NL aan te leggen.

Hoeveel, waar en wanneer? In Oss noemen we het project Klein bOss. De komende jaren zoeken we 4 plekken in Oss om deze mini bosjes aan te leggen.

Meer weten over het Kleine bOss of ideeën en suggesties? Mail ons dan: info@stadseboerenoss.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.