R.I.P. Ridderhof Paardekastanje

Elke maand zetten we een bijzondere boom in het zonnetje. Een boom met een verhaal. Heeft of kent u zo een boom? Stuur dan het verhaal met foto’s op naar info@stadseboerenoss.nl .

Deze maand, februari 2020, eist Storm Ciara haar tol op zondag 9 februari. Een monumentale Paardekastanje moest het loodje leggen. Een majestueuze Paardekastanje – Aesculus hippocastanum, aangeplant in ca. 1888, met een stamdiameter van ongeveer 1,25m aan de Ridderhof is niet meer (Google maps).

Een boom met een verleden overigens. Getuige de foto hieronder afkomstig uit ons onuitputtelijke Stadsarchief Oss. Op de foto ziet u de in 1981 afgebroken gebouwen van bouwbedrijf de Reus. Op de achtergrond de witte huizen van de Floraliastraat, het spoor vlak achter het bedrijf en de blauwe wand van Organon links bovenin. Onder in beeld ziet u nog een stuk van de net aangelegde tuin rondom het net nieuwe  gemeentehuis gebouwd begin jaren 70. Op de plek van het voormalige bouwbedrijf is nu anno 2020 de spoorwegovergang van de fietsstraat achter het huidige gemeentehuis. Op het terrein van het bouwbedrijf ziet u enkele bomen staan. Waarvan er een vermoedelijk de betreffende boom is.

Foto Paul van der Werff 1980

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.