Bomenkap Joannes Zwijsenlaan Oss

Wederom treurig bomen nieuws uit de Gemeente Oss … Meer dan 30 prachtige, vlgs mij dit keer gezonde, bomen foetsie. Poefff, van de ene op de ander dag ineens weg zijn ze. Naast eerst al een bos te hebben gerooid voor een paar tennisvelden aan de andere kant van de Joannes Zwijsenlaan, was nu het bos prachtige platanen aan de beurt. En waarom? Ons groenbeheer aan projectontwikkelaars overlaten dan komt het vastgoed!!

Zo doe je dat dus, bomen en groen beleid voeren!! Je laat 3 tennisvelden (3x de grote van een tiny forest) vol met bomen over aan de genade van projectontwikkelaars als gemeente. Om vervolgens burgers te vragen of ze zin hebben om groen van de gemeente te onderhouden om die gebouwde omgeving weer leefbaar te maken. De wereld op zijn kop. Ik voel een Bomenpetitie “Kap met Kappen” aankomen!!

Ken je ook van die mooie Franse pleintjes met platanen waar je lekker onder kunt zitten in de schaduw in de hete zomer? Dat hadden we dus kunnen hebben voor alle bewoners rondom de locatie.

In de foto galerij hieronder nog even wat sfeerplaatjes van de gekapte bossen. Want ook het laatste stukje op de hoek Hescheweg / Joannes Zwijsenlaan gaat er aan geloven (oranje stippellijn). Bouwbedrijf van Wanrooij is de woningen al aan het verkopen. 

Ik hoop niet dat in het Sybeliuspark hetzelfde staat te gebeuren. Ik hou mijn hart vast. Dat al het groen moet wijken voor korte termijn woonvisies. Om er vervolgens achter te komen dat er toch wel erg weinig groen tussen het beton en baksteen is overgebleven … De website van het nieuw te realiseren “Componistenkwartier” beloofd beterschap. De verkoopboodschap luid: “Een groene woonomgeving waar het volop genieten is”. Ik hoop dat er van die groene woonomgeving nog genoeg over is straks.

2 antwoorden
  • Frank Ulijn
   Frank Ulijn zegt:

   Verschrikkelijk, er moet iets gaan gebeuren. Project ontwikkelaars lijken vrijspel te hebben, de boom is vogelvrij met het huidige beleid. We broeden samen met andere partijen al een tijdje op dit verhaal, dat wordt vervolgd!!!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *